Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, esenlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları haysiyetiyle tercih edilmektedir. Münteşir malzemeler arasında, berk gökyüzü koşullarına ve elementlere uzun süre verilen kalmaya dayanacak şekilde medarımaişetlenmiş çelik ve sert bulunur.

Yangın Bapsı ivedi durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamlamanın yerı saf yangının gayrı alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının yoklama altına hileınması kolaylaşır ve henüz şu denli zarar vermesi önlenir.

Her yangın merdiveninin her iki cenahında korkuluk, küpeşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Kötü sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli gestaltda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak arama altına alınmasına yardımcı evet ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya abra kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Yangın kapısı nedir ve ne hizmete yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini kurmak karınin kullanılan bir bapdır.

Bu konuda salahiyetli yangın firmasından etki alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile eğitim verdikleri bilinmektedir.

Uygulamalarında kanatlardan biri durağan diğeri hareketlidir. Sabit kanada madun üst sürgü ve dal karakol uygulandığı üzere, amudi panik pas uygulanarak her iki kanadın da aynı anda açılması esenlanarak daha bir küme insanoğlunun intikaline yada tahliyesine olanak verir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Binalarda yangın eminği deyince maşer arasında ilk akla gelen yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması ile alakalı yönetmelik yangın merdivenleri ile müteallik durumu konutlar derunin ikiye kocaoğlanrmıştır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz Yangın Çıkış Kapısı lambası ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page